Scară interioară: realizare și preț


Scările interioare sunt o parte indispensabilă a fiecărui apartament pe mai multe niveluri și case cu mai multe etaje. Acestea sunt împărțite nu numai prin formă și materiale, ci și prin modul în care sunt realizate, cu patru tipuri de proceduri pentru asamblarea scărilor interioare. Procedura de instalare necesară în anumite etape depinde în primul rând de structura instalației și de dorințele clientului. Aceasta este diferența dintre scările interioare auto portante, scările interioare montate pe o bază din beton, scările interioare cu construcție din oțel și scările în consolă sau plutitoare, moderne.
 

 

1. Scări moderne


Probabil vă întrebați ce sunt scările moderne sau care sunt cele mai noi tendințe în designul scărilor? Se pare că, în ultimii ani, tendința este aceea fixată pe perete pe o parte și atârnă fără suport pe cealaltă. Acestea sunt, într-o măsură mai mică, structuri proiectate futurist, deoarece arată ușor și elegant în spațiu, iar construcția este în mare parte ascunsă în cutiile treptei, astfel încât nu se poate vedea nimic în afară de suprafețele treptelor. Scările moderne sunt, de asemenea, cele fără balustradă, iar cele circulare și spiralate au devenit complet depășite. Acest lucru pare să se fi întâmplat în primul rând datorită faptului că este greu de mers și că, în general vorbind, sunt complet impracticabile. Prin urmare, cu excepția cazului în care constrângerile de spațiu vă privează de orice altă opțiune, mai bine nu optați pentru ele.

 

2. Scară interioară de sine stătătoare


2.1. Construcție și material pentru o scară interioară de sine stătătoare
Scările interne auto portante, cel mai adesea din lemn, sunt o construcție independentă din lemn, cu elemente portante laterale, părți laterale și trepte. Scările interne auto portante sau de sine stătătoare sunt realizate din lemn masiv cu grosimea de 40 mm, specific prin faptul că este lipit în lățime. Lamelele nu sunt lipite pentru a obține grosimea necesară, ci sunt deja pline. Scopul lipirii lemnului în lățime este de a nu se micșora sau întinde cu modificări de temperatură și umiditate, ci de a-și păstra forma și caracteristicile originale.

2.2. Diferite forme de scări interioare de sine stătătoare
Scările de sine stătătoare pot fi modelate într-o varietate de moduri. Alegerea depinde de dorințele clientului și de disponibilitatea spațiului în care vor fi așezate. Puteți opta pentru clasice sau moderne. Există drepte, curbate, în formă de L și U, trepte interioare spiralate și alternativ conice, cu o pantă mare, potrivite în special pentru casele de weekend sau accesul la mansardă.

-------------------------------------------------------------------------------

Sfaturi de specialitate de la FABER METAL DESIGN SRL

Ce tip de scări de interior sunt cel mai des alese de clienții dvs?
Cele mai multe solicitări le avem pentru scările cu vang central. Raportul calitate preț este unul foarte bun iar designul modern se potrivește în foarte multe cazuri. Balustrada la acest tip de scară poate fi adaptată după preferințe cu tablă perforată de oțel, inox sau sticlă. Treptele pot fi din fag sau stejar și se pot băițui în diverse nuanțe.

Cât timp se așteaptă pentru o scară la comandă la FABER METAL DESIGN SRL?
Termenul de livrare pentru scara decrisă mai sus este de cca 60 de zile.

Dan Fugaciu, FABER METAL DESIGN SRL

-------------------------------------------------------------------------------
 

 

3. Scară interioară pe o bază de beton


3.1. Construcție și material pentru scări interioare
Scările interioare din lemn cu o bază din beton au un design relativ simplu. Este vorba în principal despre placarea structurii de beton cu lemn. De aceea, treptele și contratreptele pot fi realizate din diferite tipuri de lemn. Parchetul, furnirul sau lemnul solid sunt cel mai des utilizate pentru trepte. În plus față de acestea, laturile frontale și laterale sunt de obicei căptușite cu același material sau vopsite cu culoarea dorită. În cazul în care decideți să vopsiți suprafețele frontale, vă recomandăm să luați vopsele lavabile ușor de întreținut și de curățat.

3.2. Treapta
Scările interne pe o bază de beton pot fi realizați în două moduri. Prima modalitate este clasică; treapta se extinde peste partea din față, adică partea din față a scării, ceea ce creează o parte estinsă, astfel încât să existe mai mult spațiu pentru picior și un mers mai ușor. A doua cale se referă mai mult la scări mai moderne - este o formă mai modernă și mai solicitantă, cu linii mai ascuțite, cu accent pe estetică și mai puțin pe partea de utilitate, de exemplu, foarte des aceste scări nu au front sau partea laterală.

3.3. Învelitori pentru trepte și contratrepte
Prima posibilitate este plasarea treptelor, astfel încât părțile laterale să fie lăsate deschise sau doar vopsite. O altă posibilitate este de a acoperi toate suprafețele cu lamele sau plăci de același tip de lemn. Dacă alegeți prima metodă, adică doar instalarea treptelor, vă recomandăm să folosiți vopsea lavabilă pentru laterale, deoarece acest lucru va facilita curățarea și întreținerea. Dacă optați pentru o scară complet închisă, aveți din nou două opțiuni în față: treapta se poate termina cu o lamă verticală sau o extindere peste partea din față.




SURSA: Daibau.ro
citeste intreg articolul AICI